Katten moeten nu eenmaal ook verzorgd worden. We moeten ze borstelen, kammen en ook hun dode haartjes verwijderen, zeker bij de langharige rassen.

Sabrina

Soms  is het onmogelijk om ze te ontklitten want het zou veel te pijnlijk voor ze zijn, dus blijft er maar een oplossing: ze scheren.  Bij de kat verzorgen we uiteraard ook de ogen, de oren en knippen we de klauwen. Indien u het wenst kunnen we ze wassen met een speciale shampoo.  Na het baden worden ze in een vrijwel geluidsloze droogkooi geplaatst met een aangepaste temperatuur. De meeste katten vinden dit zalig en doen meestal een dutje!

Opgelet! Meestal is het geen enkel probleem om met ze om te gaan maar men mag zeker en vast niet vergeten dat de katachtigen niet altijd makkelijk handelbaar zijn. Sommige bijten en krabben en meestal doen het tegelijkertijd. Dat is natuurlijk zeer gevaarlijk voor ons.  Sommige zijn echt vreselijk onhandelbaar en in dat geval moeten we er de dierenarts bijroepen.  Deze neemt de volledige verantwoordelijkheid om ze een kalmeermiddel toe te dienen of ze volledig te laten inslapen.  De arts zal gedurende  de volledige verzorgingsbeurt blijven en in dit geval moet het bezoek ook betaald worden.

De prijs voor een kattenverzorgingsbeurt begint vanaf 50,00 .

 Indien u meer inlichtingen wenst aarzel zeker en vast niet kontakt met ons op te nemen  met plezier zullen wij uw vragen beantwoorden.Tot gauw.

Top